När Katarina tog examen såg hon några olika alternativ framför sig. Antingen blir man managementkonsult, trainee, jobbar på storbolag eller på startup. Hon började som managementkonsult och gick därefter vidare till ett traineeprogram på tre olika storbolag. Ett av bolagen, Ericsson, blev hon kvar på efter traineeprogrammets slut och jobbade mot en global marknad. De senaste åren har hon spenderat på Palantir Technologies, ett något hemlighetsfullt bolag, och under samtalet reder vi ut vad de faktiskt gör.

Utöver det pratar vi också om utbildningsval, att komma från en ingenjörsfamilj och att bli placerad i ett fack utefter vilken utbildning man har läst. Vi hinner också med att prata om drivkrafter, utbytesstudier och svåra karriärbeslut. Därtill blir snack om extrajobb, förvirring och balans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *