Dagens gäst läste till civilingenjör i IT på Uppsala Universitet och breddade även med ekonomistudier. En kurs i signalbehandling ledde honom in på ett exjobb inom finans där han också fortsatte under sina första år efter examen. Så småningom började han med högfrekvenstrading på egen hand och gick sedan vidare till det något outforskade området HR-tech. Under karriären har han hunnit med att starta flera bolag.

Vi pratar bland annat om hur man kan använda matematik i praktiken, värderingsdrivet företagande och problematiken med LinkedIn. Utöver det pratar vi också om innebörden av en ingenjörsutbildning, vikten av att vara mikrosekunder snabbare än konkurrenterna och vinnarinstinkten i trading. Erik bjuder såklart också på sina bästa tips till dig som är ingenjör eller ingenjörsstudent!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *