Varmt välkommen till avsnitt 21 av Mitt liv som ingenjör som idag gästas av Daniel Lundin. Daniel är Executive Director på investmentbanken Goldman Sachs där han har jobbat under stora delar av sin karriär, först i London och nu i Stockholm.

Hur hamnar då en ingenjör på en investmentbank? För Daniels del gick det via informations- och kommunikationsteknik på LTH med en specialisering inom Technology Management. Efter en kort period på ett mer klassiskt ingenjörsföretag och en ingående intervjuprocess där en fristående kurs blev ett hett samtalsämne landade han på just Goldman Sachs.

Under samtalet pratar vi om drivkrafter, kursval, betyg, att utforska vad man vill göra efter examen, intervjutips, traineeprogram, mentorer, långa arbetsdagar, work-life balance, vad det innebär att vara Executive Director och mycket mer. Daniel delar såklart också med sig av nyttiga tips till dig som är ingenjörsstudent, som du kan applicera oavsett om du vill jobba på investmentbank eller någon annanstans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *