Dagens avsnitt är inte vilket avsnitt som helst, utan vi har idag glädjen att presentera ett väldigt spännande avsnitt som många har önskat. Idag gästas vi nämligen av ingen mindre än Petter Winberg som till vardags spenderar sina dagar på Teslas huvudkontor i Palo Alto där han jobbar med krocksäkerhet! Petter har under sin karriär hunnit med många olika vändningar på Volvo, Saab och Ford, men jobbar sedan ungefär 8 år tillbaka på just Tesla. 

När Petter valde att säga ja till ett jobb på Tesla var det inte så många som visste vad Tesla var. Det fanns ingen Gigafactory, man var långt ifrån dagens över 45 000 anställda, och varken model S, X eller 3 var i produktion. Det var en turbulent tid och det tog inte lång tid innan Petter hamnade vid samma bord som Elon Musk. På den vägen är det och idag är Petter en nyckelperson i utvecklingen av krocksäkerhet på Tesla. Varför valde då Petter att ta klivet över Atlanten för att testa på det något okända livet i Silicon Valley och hur har hans resa, som började i den lilla orten Klippan utanför Helsingborg, sett ut? Det tycker vi Petter berättar bäst själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *