Om oss

Om podcasten

Vad innebär det att vara ingenjör? Ingenjörsyrket är fruktansvärt brett, och det finns lika många olika jobb för ingenjörer som det finns ingenjörer. Så hur ska man veta vad man ska bli? Vi som startat Mitt liv som ingenjör är alla ingenjörsstudenter och har också ställt oss de här frågorna, och även efter vi har träffat massor med företag så har vi inte vetat vad vi vill bli, och vi tror att flera känner likadant.

 

Vi tror att det bästa sättet att få reda på hur det är att jobba som ingenjör är att prata med ingenjörer. Att kunna ha en mer personlig dialog där man t.ex. får veta mer om hur det är att jobba inom en viss bransch, för ett visst företag eller hur det kändes under sin studietid. Därför har vi skapat podcasten Mitt liv som ingenjör så att så många som möjligt ska kunna ta del av personliga erfarenheter av ingenjörer, för att inspireras, motiveras och se vilka karriärmöjligheter som finns.

 

Varje vecka släpper vi ett avsnitt där vi intervjuar en yrkesverksam ingenjör som får berätta om sin utbildning, sitt jobb och sitt liv. Våra gäster kommer från alla möjliga olika branscher, företag och bakgrunder. Vårt mål är att intervjua så många olika ingenjörer så att alla som lyssnar på vår podd kan hitta någon att inspireras av.

 

Vi vill att podcasten ska vara en självklar källa till inspiration, motivation och information för alla ingenjörsstudenter i Sverige och vara ett självklart komplement till de plattformar som finns idag.

 

Podcasten är främst riktad åt ingenjörsstudenter men kan även vara intressant om du är färdig ingenjör, funderar på att bli ingenjör eller bara är intresserad av ingenjörsyrket!

Vem är det som intervjuar?

Andreas Börjesson

Grundare

Andreas är för nuvarande civilingenjörsstudent i Datateknik på LTH. Har tidigare varit projektledare för arbetsmarknadsmässan ARKAD i Lund, som det året var nordens största arbetsmarknadsmässa.

Andreas har god koll på employer branding från ett studentperspektiv, och brinner för att hjälpa studenter hitta rätt i sina karriärer.

Team

Jacob Tyrberg

Samarbeten

Civilingenjörsstudent som studerar tredje året på Teknisk Fysik på LTH. Har tidigare jobbat ett helt år som näringslivsansvarig på Teknologkåren vid LTH. Ansvarar nu för samarbeten och partnerskap för Mitt liv som ingenjör.

Marie Petersen

Sociala medier

Civilingenjörsstudent som studerar sista året på Väg- och Vattenbyggnad på LTH. Har tidigare jobbat som ansvarig för LTHs mottagning av nya studenter, så kallad “Nollegeneral”. Ansvarar nu för sociala medier för Mitt liv som ingenjör.

Philip Ohlin

Grafisk formgivare

Civilingenjörsstudent som studerar fjärde året på LTH i Maskinteknik Teknisk Design. Har tidigare jobbat ett år som marknadsföringsansvarig på Helsingkrona Nation i Lund. Ansvarar nu för grafisk profil och sociala medier.